Vízparti lakás Budapesten? Van a Dunán túl is!

2019. június 20.
Megosztás

Szívesen lakna olyan helyen, ahonnan az ablakból látszik a Duna? És olyan házban, ami olyan közel van a vízhez, hogy hallja a csobogását? Megmutatjuk, hol lehet ilyen ingatlanokat találni.

Ingatlanpont hirdetés

${product.price}

${product.address}, ${product.city}

${product.size} m2 terület

Mennyit ér a lakása?

Ingatlanár-kalkulátor néhány kattintással, folyamatosan frissülő adatokkal

Érdekel

Annak ellenére, hogy Budapestet kettészeli a Duna, valódi vízparti ingatlanokból csak kevés van. A folyó persze sok ablakból látszik, de a közvetlen vízpart már kevesebbeknek adatik meg, a szép kilátás megemeli az adott lakás árát. Alapos kutatással azonban a fővárosban is találni még elérhető áron ilyen ingatlant. Van néhány olyan ismert és kevésbé ismert városrész, ahol csak pár méterre van a Duna, sőt itt-ott más vízparti gyöngyszemek is találhatóak.

Budán vagy Pesten keres vízparti lakást? Elmondjuk, hogy milyen kerületekben érdemes szétnézni.

A XIII. kerület sok más mellett a Duna közelsége miatt is igen szerencsés fekvésű. A Vizafogó lakótelepről például kiváló a kilátás nem csak a folyóra, hanem a Margit-szigetre és a Budai-hegyekre is. A kerület északi részén az utóbbi 10-15 évben óriási lakóparkokat építettek, kihasználva a Duna-part lehetőségeit.

Az V. kerület – ami egyébként a főváros legdrágább kerülete– a dunai panorámás ingatlanokban sem szűkölködik. A jó kilátást ígérő lakások azonban bőven 1 millió forintos négyzetméterár fölött kezdődnek. Pesten maradva, déli irányban, a belvároshoz legközelebb a IX. kerületben lehet olyan közvetlen vízparti szakaszt találni, ahol nincs autós- vagy tömegközlekedés. Ilyen például a Nehru Part vagy a Lechner Ödön fasor melletti újszerű társasházak.

Budán a III. kerületi Római-part a sláger, míg a XXII. igazi gyöngyszemeket tartogat: az M0 híd jobb és bal oldalán egyaránt van néhány igen kellemes utca, ahonnan csak pár lépés a csendes Hárosi-Duna.

Nem csak a Duna nyújthat szép kilátást! Ha valamivel csendesebb környéken lakna szívesebben, akkor érdemes valamelyik tópartot megcélozni.

Kevésbé ismert, de van pár kisebb-nagyobb tó Budapesten, ahol szinte közvetlen vízparti ingatlanokat találhatunk – már ha éppen van eladó. A 3 hektáros Kána-tó csupán 15 éve szolgálja a fővárosiak kikapcsolódást, de a XI. kerületi tavacskát már az ingatlan-befektetők is megtalálták Szintén a XI. kerületben található a Kék-tó, amely ugyan nem nagy, de annál kellemesebb. A családi házakkal övezett vízfelület igazi ritkaság. A környező utcákban az újszerű házak ára gyakran felmegy százmillió forint fölé.

Szintén kis ékszerdoboz a II. kerületi Hidegkúti horgásztó, amely nyugodt környezetével igazi kikapcsolódást biztosíthat. Más kategória a nyüzsgő bel-budai környezetben, a XI. kerületben fekvő Feneketlen-tó, amelyre a patinás házakból remek kilátás nyílik.

A pesti oldalon szűkösebb a kínálat. A XVIII. kerületi Balázs-tó elsősorban a horgászok kedvence, de a kertvárosi környéken, állapottól függően 300-500 ezer forintos négyzetméteráron lehet ingatlant találni. A X. kerületi Guttmann-tó (Kőbányai bányató) jó időben népszerű kikapcsolódási helyszín, elsősorban a környező panellakótelep lakóinak. A fővárosban itt lehet talán a legolcsóbban élvezni a vízparti, víz közeli hangulatot.

Érdemes segítséget kérni a döntés meghozatalában!

Forduljon olyan pénzügyi szakértőhöz, aki minden ingatlannal kapcsolatos kérdésre tud személyre szabott megoldást nyújtani.

Az ingatlan az egyik legfontosabb vagyontárgy!

Köss lakásbiztosítást, ami fedezheti költségeid, ha otthonodban vagy ingóságaidban kár keletkezik!

Érdekel

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Kérj visszahívást, hogy szakértő kollégánk segíthessen!

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!