Vízparti lakás Budapesten? Van a Dunán túl is!

2019. június 20.
Megosztás

Szívesen lakna olyan helyen, ahonnan az ablakból látszik a Duna? És olyan házban, ami olyan közel van a vízhez, hogy hallja a csobogását? Megmutatjuk, hol lehet ilyen ingatlanokat találni.

Ingatlanpont hirdetés

${product.price}

${product.address}, ${product.city}

${product.size} m2 terület

Mennyit ér a lakása?

Ingatlanár-kalkulátor néhány kattintással, folyamatosan frissülő adatokkal

Érdekel

Annak ellenére, hogy Budapestet kettészeli a Duna, valódi vízparti ingatlanokból csak kevés van. A folyó persze sok ablakból látszik, de a közvetlen vízpart már kevesebbeknek adatik meg, a szép kilátás megemeli az adott lakás árát. Alapos kutatással azonban a fővárosban is találni még elérhető áron ilyen ingatlant. Van néhány olyan ismert és kevésbé ismert városrész, ahol csak pár méterre van a Duna, sőt itt-ott más vízparti gyöngyszemek is találhatóak.

Budán vagy Pesten keres vízparti lakást? Elmondjuk, hogy milyen kerületekben érdemes szétnézni.

A XIII. kerület sok más mellett a Duna közelsége miatt is igen szerencsés fekvésű. A Vizafogó lakótelepről például kiváló a kilátás nem csak a folyóra, hanem a Margit-szigetre és a Budai-hegyekre is. A kerület északi részén az utóbbi 10-15 évben óriási lakóparkokat építettek, kihasználva a Duna-part lehetőségeit.

Az V. kerület – ami egyébként a főváros legdrágább kerülete– a dunai panorámás ingatlanokban sem szűkölködik. A jó kilátást ígérő lakások azonban bőven 1 millió forintos négyzetméterár fölött kezdődnek. Pesten maradva, déli irányban, a belvároshoz legközelebb a IX. kerületben lehet olyan közvetlen vízparti szakaszt találni, ahol nincs autós- vagy tömegközlekedés. Ilyen például a Nehru Part vagy a Lechner Ödön fasor melletti újszerű társasházak.

Budán a III. kerületi Római-part a sláger, míg a XXII. igazi gyöngyszemeket tartogat: az M0 híd jobb és bal oldalán egyaránt van néhány igen kellemes utca, ahonnan csak pár lépés a csendes Hárosi-Duna.

Nem csak a Duna nyújthat szép kilátást! Ha valamivel csendesebb környéken lakna szívesebben, akkor érdemes valamelyik tópartot megcélozni.

Kevésbé ismert, de van pár kisebb-nagyobb tó Budapesten, ahol szinte közvetlen vízparti ingatlanokat találhatunk – már ha éppen van eladó. A 3 hektáros Kána-tó csupán 15 éve szolgálja a fővárosiak kikapcsolódást, de a XI. kerületi tavacskát már az ingatlan-befektetők is megtalálták Szintén a XI. kerületben található a Kék-tó, amely ugyan nem nagy, de annál kellemesebb. A családi házakkal övezett vízfelület igazi ritkaság. A környező utcákban az újszerű házak ára gyakran felmegy százmillió forint fölé.

Szintén kis ékszerdoboz a II. kerületi Hidegkúti horgásztó, amely nyugodt környezetével igazi kikapcsolódást biztosíthat. Más kategória a nyüzsgő bel-budai környezetben, a XI. kerületben fekvő Feneketlen-tó, amelyre a patinás házakból remek kilátás nyílik.

A pesti oldalon szűkösebb a kínálat. A XVIII. kerületi Balázs-tó elsősorban a horgászok kedvence, de a kertvárosi környéken, állapottól függően 300-500 ezer forintos négyzetméteráron lehet ingatlant találni. A X. kerületi Guttmann-tó (Kőbányai bányató) jó időben népszerű kikapcsolódási helyszín, elsősorban a környező panellakótelep lakóinak. A fővárosban itt lehet talán a legolcsóbban élvezni a vízparti, víz közeli hangulatot.

Érdemes segítséget kérni a döntés meghozatalában!

Forduljon olyan pénzügyi szakértőhöz, aki minden ingatlannal kapcsolatos kérdésre tud személyre szabott megoldást nyújtani.

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Kérj visszahívást, hogy szakértő kollégánk segíthessen!

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!