Venni vagy bérelni

2019. június 20.
Megosztás

Szinte mindenki, aki önálló életet kezdene, más városba költözne, esetleg környéket, lakástípust váltana, döntés elé kerül, mi éri meg jobban: lakást vásárolni vagy bérelni? Mindkét lehetőségnek van előnye és hátránya, de hosszútávon vajon melyik választás éri meg jobban?

Mi a bérlésnek és mi a vásárlásnak az előnye és a hátránya?

Mennyit ér a lakása?

Ingatlanár-kalkulátor néhány kattintással, folyamatosan frissülő adatokkal

Érdekel

Lakásbérléskor a lakó valójában egy szolgáltatásért fizet, ahelyett, hogy befektetne vagy megtakarítna egy nagyobb összeget. A bérlés ugyanakkor jóval nagyobb szabadsággal jár, ami a munkahely vagy iskola váltásakor fontos szempont lehet.

Ezzel szemben a lakásvásárlással saját ingatlanba költözhet a vásárló. A megvásárolt lakással saját maga rendelkezik, bár ehhez sok esetben lakáshitelt is fel kell venni a magas ingatlanárak miatt, amely több éves elköteleződést jelent.

Mi hát akkor a megoldás?

Minden számolás azt bizonyítja, hogy vásárolni hitelből jobban megéri, mint bérelni. Míg bérleti díjat folyamatosan fizetve sem lesz évtizedek múltán lakásod, addig, akár a bérleti díjnál kisebb havi törlesztőrészlet fizetésével saját tulajdonú ingatlanhoz juthatsz.

Kérjen segítséget a döntés meghozatalában!

Forduljon olyan pénzügyi partnerhez, aki minden ingatlannal kapcsolatos kérdésedre tud válaszolni!

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!