Tágas terek, szűk piacok

2019. július 11.
Megosztás

Lakást keres és valami igazán különlegesre vágyik? Hallott már a loft-lakásokról?

Mennyit ér a lakása?

Ingatlanár-kalkulátor néhány kattintással, folyamatosan frissülő adatokkal

Érdekel

Ezeknek a lakásoknak az egyik legfontosabb jellemzője, hogy nincs belőlük két egyforma: aki ilyet vásárol, biztos lehet benne, hogy nem találkozik ugyanazzal az építészeti megoldással. Hatalmas rendelkezésre álló tér, nagy belmagasság, szabadon szárnyalhat a belsőépítészek fantáziája. Nem takarják el az épület tartószerkezetét; nyerstéglát és látszóbetont használnak burkolásként és hatalmas üvegfelületeket megvilágításként.

Jól hangzik igaz? Szívesen lakna ilyen egyedi lakásban?

Vagánynak kell lenni ahhoz, hogy valaki loft-lakást keressen, a loft-lakás ugyanis mindenekelőtt drága, éppen az exkluzivitása miatt. Ezeket a lakásokat jellemzően csak tehetős ínyencek engedhetik meg maguknak. Ráadásul kellő rugalmasságot igényel a vásárlótól, hiszen ezek a lakások nem a belvárosban találhatók: sokkal inkább egykori ipari övezetekben.

Ingatlanpont hirdetés

${product.price}

${product.address}, ${product.city}

${product.size} m2 terület

A loft elnevezés ugyan sokak figyelmét felkeltik, de valójában a tényleges loft-lakásokból szűkös a kínálat. Pedig elhagyott ipari épületből, amiket át szoktak alakítani, van bőven, bár ezek környezete ma még nem mindenhol áll készen egy ilyen beruházásra.

Hol kell keresgélni, ha ilyen lakásban szeretne élni?

A fővárosban ma csak kevés új loft-projekt van a piacon. Például Pasaréten, az egykori filmgyár épületéből varázsoltak figyelemre méltó loftokat. Egy óbudai malomépületből átépített lakásokat is hirdettek loft elnevezéssel, de abban főleg 30 négyzetméter körüli garzonlakásokat alakítottak ki – ami azonban nem minősül loftnak. A Római parton is épültek loft-lakások – mára már egy újépítésű sincs a piacon.

Ha mégis ilyen típusú lakásba költözne, mindenképp keressen fel olyan ingatlanközvetítőt, aki ismeri a lehetőségeket!

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!