Nagyobb lakásba költözne, de ahhoz el kell adni az előzőt?

2020. június 20.

Nagyobb lakásba költözne, de ahhoz el kell adni az előzőt?

Új ingatlanár kalkulátor

Az OTP Ingatlanpont kalkulátora segítségével ingyen kiszámíthatja, hogy jelenleg mennyit ér egy adott ház vagy lakás és azt is megtudhatja, hogy miként változott az ára az elmúlt években.

Érdekel

Ugyan a különböző ingatlanportálokon, Facebook csoportokban is lehet próbálkozni, de ott nem garancia a siker. Folyamatosan csöng a telefon? Túl olcsón hirdet? Egyáltalán nem csöng a telefon? Túl sokért hirdet? Vagy más a gond?

Az OTP Ingatlanpont szakértője tanácsokat ad, milyen hibákat ne kövessen el:

  • Az első és legfontosabb szempont az ár, hiszen ez befolyásolja és szűkíti le legjobban a lehetőségeket. Ezt kell jól belőni, a többi már megy magától, mint a karikacsapás, feltéve, ha van ingatlanközvetítő, aki segít.
  • Fontos az is, hogy a közvetítő ismerje a vevő pontos igényeit, és akkor biztosan meg lehet találni a megfelelő eladót is az üzlethez. Egy igényfelmérés során a szakember pontosan el tudja dönteni, hogy kinek mi kell.

Ezen kívül, ami még segíthet az eladásban:

Minden lakásnak van egy olyan kiemelkedően jó vagy különleges tulajdonsága, ami megkülönbözteti a többitől, ezt kell megtalálnia az ingatlanközvetítőnek. Nagyon különböző árakon lehet ingatlanhoz jutni, ezért a szakemberek odafigyelnek arra, hogy azt a bizonyos jó és egyedi tulajdonságát hangsúlyozzák ki a fotózáskor és hirdetéskor, ami vonzóvá teszi, illetve arra, hogy helyesen lőjék be az árát. Ha ez sikerül, gyorsabban el lehet adni, mint gondolná.

Tehát miért jó, ha ingatlanközvetítő segítségét kéri?

Az ingatlanközvetítés lényege, hogy sokkal kevesebb a mellélövés, sokkal kevesebb ideig tart az eladás/vétel, ha segít egy szakember. Ezen kívül például a hitel kiválasztásában is tud tanácsot adni vagy ügyvédet is tud javasolni. Rengeteg időt és fáradtságot spórol meg a vevőnek és az eladónak egyaránt.

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!