Mire kérdezzünk rá lakásvásárláskor?

2020. június 30.
Megosztás

A lakásvásárlás mindannyiunk életében az egyik legmeghatározóbb döntés, így érdemes a lehető legkörültekintőbbnek lennünk a vásárlásnál. De vajon mire érdemes figyelnünk lakásnézéskor, mit kell mindenképpen megkérdeznünk? Betz Attila, az OTP Ingatlanpont szakértője segít a válaszadásban.

Mennyit ér a lakása?

Ingatlanár-kalkulátor néhány kattintással, folyamatosan frissülő adatokkal

Érdekel

Hányan tudhatják, hogy egy jó árú ingatlan átlagosan két hét alatt elkel a piacon? Pedig bizony sokszor ennyi vagy még ennél is kevesebb időnk van ahhoz, hogy döntsünk egy lakás megvásárlásáról, így nagyon fontos, hogy az ingatlan bejárásakor pontosan tudjuk, mit kell felmérnünk a felelős döntéshez.

Érdemes először például az ingatlannak azokat a sajátosságait megvizsgálnunk, amelyekre később nem lesz ráhatásunk. Ilyen a környék ellátottsága, tömegközlekedése, biztonsága, de sok tekintetben maga az épület is, amelyben lakni fogunk. Egy társasházi lakás esetében a lakóközösség is szempont, ez a családi házaknál kevésbé meghatározó ugyan, de nem lényegtelen.

Az információszerzésben nagy segítségünkre lehet egy professzionális ingatlanközvetítő, aki segíthet nekünk a válaszadást sürgető eladó kezelésében is. De mikor érdemes szakemberhez fordulnunk? Aki kíváncsi a válaszra, ezt számos hasznos tanáccsal együtt megtalálhatja Anita legújabb videójában, amelyben Betz Attila, az OTP Ingatlanpont szakértője válaszol a lakásnézéssel kapcsolatos legégetőbb kérdésekre.

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Kérj visszahívást, hogy szakértő kollégánk segíthessen!

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!