Mamahotel: kényszer vagy kényelem?

2019. június 20.
Megosztás

Mennyit ér a lakása?

Ingatlanár-kalkulátor néhány kattintással, folyamatosan frissülő adatokkal

Érdekel

Az önállósodás egyik jelképe, amikor a gyerek „kirepül a családi fészekből” – már, ha képes rá. A saját lakás az önálló élet alapja, felnőtt korban ez adja meg az otthon biztonságát. Sajnos azonban a fiataloknak egyre nehezebb saját lakáshoz jutni, például a magas lakásárak miatt.

Nagy elvárások vannak a szülőkkel szemben, hiszen sokan úgy gondolják, hogy a felnőtt gyermek elköltözéséhez nekik is hozzá kell járulniuk. Az iskola vége után viszont sokan élvezik a „mamahotel” előnyeit.

Tudjuk kik a mamahotel lakói?

Akik tanulmányaikat már befejezték, mégis a szülői ház előnyeit élvezik. Bár már dolgoznak, a rezsi rájuk eső részéről nem gondoskodnak és a házimunkából sem veszik ki a részüket. Ők a mamahotel állandó vendégei. Ismerős?

Ciki, vagy nem?

Ingatlanpont hirdetés

${product.price}

${product.address}, ${product.city}

${product.size} m2 terület

Megoszlanak arról a vélemények, hogy saját bevétellel rendelkező fiatalnak a szüleivel kell-e laknia. A 25 évnél idősebbek például a gyermek-szülő együttlakását kevésbé fogadják el és inkább az önállósodás felé kacsintgatnak, mint a 18-24 évesek.

A fiatalokat általában váratlanul éri az, hogy mennyire felmentek a lakbér- és ingatlanárak, sokakat ez tart vissza a költözéstől.

Hello Otthon kutatásunk is rámutatott arra, hogy a költözés egyik legnagyobb akadálya a megfelelő anyagi háttér hiánya. Okos dolog ilyenkor szakértő segítségét kérni, aki nemcsak egy-egy hitellel vagy pénzügyi termékkel, hanem tanácsokkal is ad a nagy lépés előtt

Biztosítsd be magad váratlan helyzetekre!

Tartsd fenn megszokott körülményeidet a nehéz helyzetekben, és köss életszínvonal biztosítást az OTP Banknál!

Érdekel

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!