Lakáshitelek: minden élethelyzet más, de mindegyikre van megoldás

2020. március 11.
Megosztás

Lakásvásárlás előtt mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni a pénzügyi lehetőségek, a hitelképesség felméréséhez. Akkor ugyanis már jóval nehezebb megoldást találni, ha az ügyfél kiválasztotta, esetleg lefoglalózta álmai otthonát, de utólag kiderül, hogy elszámította magát - mondja Kormos Zoltán, az OTP Bank ingatlanhitelezésért felelős vezetője, akit Anita arról is kérdezett, hogy mire kell különösen figyelni a lakáshiteleknél.

Mennyit ér a lakása?

Ingatlanár-kalkulátor néhány kattintással, folyamatosan frissülő adatokkal

Érdekel

A leggyakoribb hiba az, ha az ügyfelek nem szánnak elég időt a döntés előkészítésére. Kormos Zoltán azt javasolja, hogy először mindenki gondolja át, hogy hol, milyen lakást szeretne vásárolni, és ehhez mekkora hitelre lenne szüksége. Menjen el a bankba, ahol a szakértők készítenek számára egy előminősítést, amelyből kiderül, hogy milyen államilag támogatott konstrukciókat (például: CSOK, CSOK-hitel, Babaváró) tud igénybe venni, nagyságrendileg mekkora összegre számíthat a lakásvásárlásnál. Majd indulhat a keresés. Ezek a lépések nem bonyolultak, az egyéni élethelyzetek és pénzügyi megoldások viszont változatosak. Ezért érdemes szakértő segítségét kérni a döntés előtt.

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk. THM1: 0,4% THM2: 5,4%

Biztosítsd be magad váratlan helyzetekre!

Köss törlesztési biztosítást az OTP Banknál, amely védelmet nyújthat a nem várt élethelyzetekben, hiszen a biztosító kifizetheti a kölcsön törlesztőrészleted, vagy akár a fennálló tartozásod.

Érdekel

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Kérj visszahívást, hogy szakértő kollégánk segíthessen!

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!