Kollégium - albérlet - saját lakás

2019. június 20.
Megosztás

Jövőre, vagy már idén egyetem?

Új ingatlanár kalkulátor

Az OTP Ingatlanpont kalkulátora segítségével ingyen kiszámíthatja, hogy jelenleg mennyit ér egy adott ház vagy lakás és azt is megtudhatja, hogy miként változott az ára az elmúlt években.

Érdekel

A gimnázium végéhez közeledve mindenki elsősorban a sikereses érettségire, a megszerezhető pontszámokra koncentrál, azonban nem árt egy kicsit előbbre is tervezni. Érdemes már a nyár végén szembenézni olyan problémákkal, mint például, hogy tanulmányok alatt hol is fog lakni a gyermekünk.

Stresszes félév vár azokra a fiatalokra, akik belevágnak életük nagy kalandjába, sok akadályt kell majd leküzdeniük. Ez az időszak a szülőknek is stresszes: nem elég azért izgulniuk, hogy gyereküknek sikerüljön elérnie a céljait, de még jelentős költségekkel is számolniuk kell.

Vidékről a nagyvárosba? Sokan járnak hasonló cipőben.

Ez esetben érdemes időben felkészülni az új kalandokra, hogy ne érjenek senkit váratlan meglepetések. Mivel kollégiumba bekerülni nehéz, többen eleve egy kisebb lakás vagy legalább egy szoba bérlésén gondolkodnak el. Ilyenkor nagyon fontos a gyorsaság, érdemes már 2-3 havi bérleti díjnak megfelelő kaucióval a zsebben érkezni a városba, hiszen akár pár óra alatt elkelhetnek a legjobb albérletek.

Nem feltétlen érdemes mindent egyedül elintézni, kérjünk segítséget a lakhatásunkkal kapcsolatban!

Szoros a verseny a vásárlók között, a jó vételnek számító lakásokra hamar lecsapnak, ezért érdemes felvenni a kapcsolatot olyan szakemberrel, aki segít a lakás megtalálásában és hasznos infókat ad a hitelekkel és támogatásokkal kapcsolatban.

Albérlet, vagy jobb lenne egy saját lakás?

Az albérlet árak egyre emelkednek és ilyen árak mellett már érdemes inkább vásárlásban gondolkodni, hiszen lehet, hogy az jobb befektetés. Budapesten az egyetemisták általában a belvároshoz közeli garzonlakásokat kedvelik. Népszerűek például a külső VII. kerület Nagykörúthoz közeli utcái.

Célszerű olyan szakértő segítségét kérni, aki ismeri a személyes igényeket, és megfelelő pénzügyi segítséget tud nyújtani!

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!