Erős október várható az intatlanpiacon

2019. november 8.
Megosztás

Az idei év eddig még nem hozott újabb rekordszámokat az ingatlanforgalomban. Azonban az ősz, ezen belül is az október kiemelkedő lehet az adás-vételek tekintetében. Ez lehet a legalkalmasabb hónap az értékesítése azoknak, akik kistelepülésen adnák el a családi házukat vagy nagyvárosban lakásukat

Ingatlanpont hirdetés

${product.price}

${product.address}, ${product.city}

${product.size} m2 terület

Ingatlanpiaci szempontból minden évben a tavasz és az ősz számít a legaktívabb évszaknak. A tél holtszezon a lakáspiacon, hiszen ilyenkor nemcsak az ünnepek vonják el az energiákat, de a potenciális vásárlókat még a kellemetlen idő is visszatartja. Nyáron pedig a legtöbben a pihenéssel, augusztus végén pedig az iskolakezdéssel vannak elfoglalva. A falusi CSOK júliusi bevezetésével a szokásostól eltérően, a kistelepüléseken felélénkült a piac, de ez eddig összességében még nem ellensúlyozta országos szinten a nyáron tapasztalt visszaesést.

Miért az ősszel vesznek a legtöbben lakást?

Az ingatlanvásárlók általában – ha eddig kivártak vagy nem találtak megfelelő lakást – az év végi ünnepeket már új otthonukban szeretnék tölteni, és elkerülnék a téli költözéssel járó kellemetlenségeket is. Emellett egyéb okok is fel szokták pörgetni a piacot ezekben a hónapokban: ilyenkor még munka után is ellenőrizhetők a fényviszonyok egy kiszemelt lakásban, illetve látszik még a fák árnyékot adó lombkoronája, ami gyakran fontos döntési szempont, ha erkély, vagy terasz is tartozik az ingatlanhoz.

Ön is menekülne a város zajától, de a munkahelyét nem szeretné emiatt otthagyni?

Az északi-keleti országrészben a kistelepülések ingatlanpiaca a CSOK bővítéstől függetlenül is fellendült, sokan választják a nagyvárosok helyett a jóval olcsóbb és sok esetben barátságosabb falusi mindennapokat. Észak-Kelet Magyarországon is komoly érdeklődés övezi a falusi CSOK-ot, az igazi vásárlási hullám azonban még várat magára. A régió nagyvárosaiban is további ingatlanár emelkedés várható. Kiemelkedően teljesít az ingatlanpiac az M3-as autópálya menti, Hatvan és Budapest közötti szakaszon is. A gyorsforgalmi út miatt ugyanis erre is bővült a főváros agglomerációs zónája.

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Kérj visszahívást, hogy szakértő kollégánk segíthessen!

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!