Csak óvatosan a „jó vételekkel”!

2019. június 20.
Megosztás

5 tipp, hogyan ne verjék át lakásvásárláskor

Nem egyszerűek a lakáskeresők mindennapjai, a jó vételnek számító ingatlanokért nagy a harc, de nem árt vigyázni: gyakran a legkecsegtetőbb ajánlatok tartogatják a legtöbb buktatót! Összeállítottunk öt tippet, amivel a lakásvásárlók sok csapdát elkerülhetnek.

Ingatlanpont hirdetés

${product.price}

${product.address}, ${product.city}

${product.size} m2 terület

Mennyit ér a lakása?

Ingatlanár-kalkulátor néhány kattintással, folyamatosan frissülő adatokkal

Érdekel

Nem kizárt, hogy valóban remek áron sikerül gyöngyszemhez jutni, azonban legtöbbször nem véletlenül annyi a lakás ára amennyi. Kellő körültekintéssel persze kifizetődő lehet a vállalkozó szellem, ezért itt van öt tipp, miről nem szabad megfeledkezni a nagy sietségben:

  1. Nézze meg a környék ingatlanárait! Ha hasonló ingatlanok láthatóan többe kerülnek, mint a kiválasztott lakás, érdemes elkezdeni gyanakodni és különösen körültekintőnek lenni, jó eséllyel titkol valamit az eladó!
  2. Igyekezzen megszerezni a tulajdoni lapot, vagy még telefonon kérdezzen rá az ingatlan adataira! Érdemes a kis plusz munkát vállalni, hiszen gyorsan kiderülhet, hogy jelzálogjoggal terhelt-e az ingatlan, esetleg osztatlan közös tulajdonban van, stb. Van az a helyzet, amikor az adatok tudatában el sem érdemes indulni a lakást megnézni.
  3. Nézze meg milyen a környék! Az ingatlan árán nagyon sokat módosíthat, hogy kifejezetten nyugodt és biztonságos a környék vagy éppen pörgős, zajos és nagyobb a bűncselekmények száma.
  4. Nem csak a lakás, hanem a társasház is számít! Igyekezzen minél több információt szerezni a társasház helyzetéről. Hiába felújított, korszerű a lakás, ha az épület ilyen vagy olyan okokból rossz bőrben van (pl. rossz a szigetelés, folyamatosak a csőrepedések…stb).
  5. Kutakodjon az adott önkormányzat honlapján! Családi ház vagy építési telek vásárlásakor különösen ajánlott a helyi építési szabályzatokat alaposan átnézni. Hiába gyönyörű a panoráma a 100 éves tölgyfák árnyékából a budai hegyekben, ha a telken nem építhető családi ház.

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás, ha ingatlanközvetítőhöz fordul, aki segít elkerülni a bukatókat!

Ezek is érdekelhetnek

Kérdésed van a lakáshitelekről?

Foglalj időpontot fiókunkba Messengeren!